fbpx

Меркурий в Близнаци – Срещата между любопитството и интелекта

Когато Меркурий е в Близнаци, казваме, че се е възкачил „на трон“, тъй като това е неговата най-благоприятна позиция. Той е Хермес – вестоносецът на боговете. Управлява интелекта, комуникацията и начина ни на мислене. Ще остане в Близнаци до 28 май.

Интереси

Когато Меркурий е в Близнаци здравословното, а и нездравословното ни любопитство нараства, независимо кой е нашият слънчев знак. Все пак Близнаци е едно от децата на зодиака. Тук малко важи усещането “Easy come, easy go”. Колкото бързо нещо ни е станало интересно, толкова бързо може и да ни омръзне.

Близнаци управлява ръцете и белите дробове. Ето защо в момента можем да се учим с лекота на нови занаяти и хобита, които изискват повече сръчност.

Ставаме по – схватливи, но често бързо усвоените знания и умения остават недооценени. Питайте Близнаците колко бързо губят интерес. После питайте някой Козирог защо толкова много цени нещата, които е постигнал.

Тези седмици са благоприятни да се учим на дихателни практики. Понякога сякаш забравяме колко е важно да дишаме правилно. И въобще да си даваме възможност „да поемем глътка чист въздух“. Било то през общуване или нещо ново и вълнуващо, което опитваме за първи път.

До 28 май със сигурност ще се засилят кратките пътувания, но и кратките курсове.

Таланти

Освен сръчност и бързо запаметяване на информация, периодът е подходящ за всякакъв тип рисърч, писане и подготвяне на информация. Меркурий в Близнаци е изкусен имитатор, забавен комик, но може да бъде и истински лъжец.

Тъмна страна

Докато Меркурий е в Близнаци, мисълта ни тече по-бързо, но често и казваме едно, а после вършим съвсем друго. Според момента, според настроението.

Като цяло Меркурий в Близнаци може да се изкуши да бъде клюкар и интригант, както и да послъгва с информацията.

Но пикът на интригите и лъжите е около 22 май, когато Меркурий и вече ретроградната Венера (от 13 май до 25 юни) са в квадратура с Нептун в Риби. Тогава ще има и повече кражби и финансови измами. За разкош на 23 май предстои и Новолунието в Близнаци, което сякаш засилва тази двойственост.

Меркурий в Близнаци винаги намира начини да ни забавлява, но от играчка, лесно може да стане плачка. Особено и с тази ретроградна Венера в Близнаци, която се задава… Със сигурност няма да ни е скучно!

*Всички статии, публикувани в сайта, са обект на авторско право и могат да бъдат споделяни от други сайтове и медии само с писменото съгласие на Деница Красимирова.

Вашият коментар