fbpx

СЛЪНЦЕ В СКОРПИОН – КОИ СА НИВАТА НА ЕВОЛЮЦИЯ?

Днес Слънцето навлезе в Скорпион, където ще остане до 21 ноември. Честит Рожден ден на всички Скорпиони!

Именно Скорпион, а не Лъв или Овен, е най-силният знак, защото именно на него се пада тежката задача да управлява живота и смъртта. Както и трансформациите.Така колкото и да му е тежко на човека със силен Скорпион, той успява да ви изненада, когато се възстанови и върне от „нищото“. Затова в много митологични разкази той е птицата феникс, която умира, а после възкръсва от пепелта.

Има няколко нива на еволюция:

•  Първият е тарантула – подхранва се от безсилието и омразата към своята жертва.

• Вторият – сивия гущер – магнетичен, силен, емоционално интелигентен, но не и благороден и достатъчно устойчив психически.

• Третият – орелът – Могъща птица, която не напада по-слабите от нея и закриля своите близки. Силен и устойчив психически.

• Четвъртият – гълъбът или Светият Дух – свъран както с физическия свят, така и със света на невидимото. Не таи и не мисли лошо на никого.

Според степента на своята еволюция, всеки Скорпион минава през житейски кризи, обрати и загуби.

Колкото по – стара и еволюирала е душата, толкова повече може да понесе. На никой не му се дават събития, с които няма ресурса да се справи.

Така често, минавайки през много болка, човекът архетип Скорпион (плутонианецът) придобива умението да гледа живота си все едно е прожектиран на филмова лента.


Високоеволюиралият Скорпион е свързан с душата си и знае, че на някакво ниво привличането на всички тези събития е било собсвен избор. Избор, който ще доведе до още по-висока еволюция на ниво душа.

Често сезонът на Скорпион е изпитание и за останалите зодиакални знаци.

Често по това време на годината преминаваме през проверка на волята, характера и психическата устойчивост. Защото никога не знаеш колко силен можеш да бъдеш, докато не ти се наложи.

Често по това време и останалите имат опитност близка до темите на живота и смъртта, кризите, обратите и трансформациите.

Тази година сезонът на Скорпион е още по-интензивен и емоционален, тъй като неговият античен управител – Марс е ретрограден в Овен. Към момента Меркурий също е ретрограден в Скорпион, а от 28 октомври до 3 ноември се „връща назад“ към Везните.


Ретроградните периоди ни правят още по-задълбочени, психологически и свързани с нашето минало. Ретроградието на Марс ще извади болка и гняв, които таим от миналото, но и ще ни помогне да се срещнем със сянката си, за да я опознаем и да отработим вътрешните си конфликти. Нормално е голяма част от нас да са по-гневни и раздразнителни.
Това че и Марс, и Меркурий са ретроградни, ще даде отражение на личната астрологична година на всички Скорпиони, родени между 23 октомври 3 ноември.

Ако тази статия е била интересна и ползена за теб, може би ще са ти полезни и индивидуалните астрологични и и астропсихологически консултации.

*Всички статии са обект на авторско право и могат да бъдат публикувани в други сайтове и медии само с писменото съгласие на Деница Красимирова.

Вашият коментар