fbpx

Лунно затъмнение и Пълнолуние в Рак – Какво искате да оставите в миналото?

21:21. Това е часът, в който на 10.01.2020 настъпва първото Лунно затъмнение и Пълнолуние за 2020. Има нещо магично в тези числа, а какво е влиянието на планетите върху живота ни?

Затъмнението се състои в Рак. Имаме опозиция на Луната със Слънцето, Меркурий,Сатурн и Плутон в Козирог.

Рак е знак на майката. Козирог е бащата. Рак е емоцията. Козирог е логиката. Рак е крепостта на дома. Козирог е стълбицата на кариерата. Рак е личното. Козирог е обществено значимото. Рак е емоционалната сигурност, Козирог е сигурността на социалния статус.

Тези кардинални противоположности са част от едно цяло, чието съществуване е немислимо поотделно. Както за малко дете е трудно да се съхрни емоционално без грижата на майката (Рак) и авторитета и правилата на бащата (Козирог). Както за възрастният човек в един момент само статусът, кариерата и парите не са достатъчни.

Затъмнението е на 20-тия градус на Рак. Най-силно събитийно и емоционално влияние то има върху живота на родените със зодия, Асцендент, Луна и планети около 20-тия градус на Рак и Козирог, Овен и Везни. Ако и вие сте сред тези представители,големи промени може да очаквате не само днес, но и в рамките на следващите 3 месеца.

Лунното затъмнение се свързва с края. С окончателните резултати от усилията ни. С раздялата. С бързите трансформации.

Помислете има ли токсични за вас хора, емоции и дейности, които предпочитате да оставите в миналото? Затъмненията ни свързват с нашата сянка. Рак е царицата на нощта. Рак е знакът на душата. Помислете, когато в душата ви е тъмно от кои свои емоции се срамувате? Какво искате да скриете от себе си?

Нека превърнем сянката си в нашият скрит ресурс. Колкото повече опознаваме и интегрираме сянката си, толкова по-цялостни и осъзнати се чувстваме. Всяка черта на характера ни има своето високо и ниско проявление. Едва след 2 дни – на 12 януари предстои точният съвпад на Сатурн и Плутон в Козирог. Приемете, че няма как да избягате от себе си. Изправете се срещу страховете си, срещу ограничаващите си вярвания и травмите от детството.

През годината имаме още няколко съвпада на Сатурн и Плутон в Козирог. Ето защо тепърва ще се разделяме с професионални и лични връзки, изпълнени с лъжи, заблуди, деструктивно поведение и всякаква проява на агресия и деспотичност.

Този съвпад ще ни помогне много добре да осъзнаем истината, че не омразата, а страхът е противположната емоция на любовта. Това ще е един от най-големите ни уроци през 2020г.

Независимо от зодиакалния си знак и личен Астропсихологически портрет, всеки един от нас някъде в хороскопа си има Рак. И в даден момент от живота си е провокиран да развие някакви рачешки качества. Ето защо за всички ни това е един от най-благоприятните моменти от годината, в които да се разделим с тъмните му страни и ниските му проявления като:

 • Живот в миналото
 • Съжаления за ситуации, които вече не можем да променим
 • Роля на жертва
 • Манупулация на другите чрез прекомерена грижа
 • Вкопчване в близките ни
 • Злопаметност
 • Неумение да прощаваме
 • Несигурност дали сме добри родители
 • Проблеми с майката и жените
 • Неразрешени конфликти в семейството
 • Неотработени и неосъзнати травми от детството
 • Липса на любов към дома и семейството ни

Направете списък върху какво искате да работите. Опозицията на Луната с останалите планети в Козирог ни провокира. Ако инициативата не дойде от нас, ще сме принудени от външни хора и обстоятелства.

Моментът е прекрасен да завършим и видим крайни резултати от усилия, свързани с дома, семейството, родителството и психологическата работа върху себе си.

Това е първото затъмнение за 2020-та от общо 6. То въвежда темата „Какъв е балансът ми между професионалния и личния ни живот?“. На кое от двете е необходимо да посветя повече време?

С любов,

Деница

*Ако тази статия е била полезна и интересна за вас, може би ще са ви полезни и индивидуалните астрологични и астропсихологически консултации.

Всички материали са авторски текстове на Деница Красимирова. Споделянето им в други медии и сайтове е позволено единствено с писменото съгласие на автора.

 

Вашият коментар