fbpx

Дежа вю – Знак или спомен от миналото?

Дежа вю. Или в пряк превод вече преживяно.

В такъв момент често си казваме „Имам усещането, че вече се е случило“, ”Сякаш вече познавам този човек“ или „Сякаш вече съм бил на това място“.

Съдбовни ли са тези моменти? Повече или по-малко внимание е необходимо да им обръщаме?

Приемам дежа вю като лампичка,но и като възможност. Проблясък, че сме на правилния път,но и осъзнаване,че този момент е важен. Най-вероятно вече преживян.

Защо тогава ни се случва отново? Пред нас стои предизвикателство и възможност този път да вземем различно,по-добро решение. Да реагираме от позицията на своята по-голяма зрялост и мъдрост.

  • В такъв момент се свържете с душата и си задайте въпросите „Как съм постъпил миналия път? Какво по-добро мога да направя в момента? Какви ще са последствията от моите действия?
  • Моментът дежа вю може да е предвестник на важно събитие или среща в живота ни.

Често на ниво Его ние пропускаме колко важни са малките моменти. Защото очакваме едва ли не те да дойдат с фанфари и фойерверки. И така пропускаме важни позвънявания на съдбата.

По-сензитивните хора обикновено усещат правилното решение с цялото си тяло още в първия миг. Друг е въпросът дали ще се вслушат в него.Или понякога ще бъдат оставени примамливи на пръв поглед предложения да ги изкушат. Всички сме го правили – и аз, и ти. И е необходимо да приемаме неправилните на пръв прочит решения с прошка преди всичко към себе си.

Затова в моменти на важно решение се опитайте да не реагирате импулсивно и през Егото. Ако ще се почувствате по-добре, се усамотете и успокойте, докато оставите интуицията да ви води.

*Материалите в този сайт са авторски текстове на Деница Красимирова.Тяхното копиране и използване е разрешено само с писменото съгласие на автора.

За записване за индивидуални консултации натиснете тук

Вашият коментар