fbpx

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ В СКОРПИОН – ТАЙНИ ОТ МИНАЛОТО

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ В СКОРПИОН - ТАЙНИ ОТ МИНАЛОТО

Към ретроградния Марс в Овен се присъединява и ретроградния Меркурий в Скорпион. Колко силна марсова енергия, която толкова ни свързва с нашето минало. Помага ни да работим върху автоагресията, чувството за вина и проблемите с гнева – било то с прекомерното му изразяване, или точно обратното със задържането му, което също е проблем.

Марсовата енергия се асоциира още със сексуалността и умението да стоиш зад себе си, да си пробивен и да се защитаваш. Марс в Овен е много силен.Точно там е неговото място! Той управлява смелостта и умението да взимаш категорично важни решения. Там няма колебание. Ето защо в този период ще работим с блокажи във всички тези теми. Вече няма на къде да отлагаме.

Позицията на Меркурий в Скорпион е изключително психологическа,а ретроградието му ни прави още по-задълбочени. Обмисляме нещата по няколко пъти. Той продължава до 3-ти ноември. До тогава стари проблеми ще намерят своите окончателни решения.

Проблеми с агресията не са изключени на глобално ниво, така че силно се надявам да не се разразят военни конфликти точно по това време.

Меркурий в Скорпион управлява още тайните от миналото. Скорпион е фиксираната вода и тя ни кара да дълбаем, докато не стигнем до същността на нещата. Ето защо в такова време често разгадаваме тайните на другите и то точно на теми табу, които хората най-много искат да прикрият.

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ В СКОРПИОН - ТАЙНИ ОТ МИНАЛОТО
РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ В СКОРПИОН – ТАЙНИ ОТ МИНАЛОТО

Ако разкрием тайни за изневери, в по-високото си проявление Скорпион ни помага да осъзнаем и какви са психологическите причини за това,защото отговорността е и на двете страни.

Скорпион се асоциира и с финансовите тайни, парите на другите, кредитите и наследствата. Така можем да разкрием, че имаме наследство, за което не сме знаели или да разрешим стар спор по тази тема. Но много трябва да внимаваме и с финансовата информация, която предоставяме. Меркурий се асоциира още с крадците и когато е ретрограден, още повече във финансов знак, те стават още по-хитри.

Меркурий в Скорпион ни връща повече в мисли за хората, които вече сме загубили. С такава позиция те се появяват по-често в нашите сънища. Това отново ни въздейства изключително изцелително, защото на съзнателно ниво често контролираме емоциите и болката си, а когато спим се свързваме с подсъзнанието. Понякога точно сънищата ни помагат да разрешим неосъзнатите си или неразрешени емоционални конфликти. Понякога и точно в съня си ние получаваме важни духовни напътствия от нашите близки и духовни водачи.

Ако тази статия е интересна и полезна за теб, може би ще са ти полезни и индивидуалните астрологични и aстропсихологически консултации.

*Всички статии са обект на авторско право и могат да бъдат публикувани от други сайтове и медии само с писменото съгласие на Деница Красимирова.

Вашият коментар