fbpx

Пълнолуние в Дева – между чувствата и разума

Предстои ни седмица, изпълнена с астрологични събития. Безспорно фокусът ни се спира върху пълнолунието в Дева. Кулминационният му момент е на 19.02 в 17:53 българско време.

Пълнолунието в Дева настъпва още в първия ден, в който Слънцето преминава в Риби. Следователно и Слънцето, и Луната се намират на критичните 0 градуса, поставяйки основите на теми, които трябва да трансформираме, започвайки от нулата.

Опозиционните Дева и Риби – част от едно цяло

Дева и Риби представят огледалните противоположности от една цялост, която е немислима поотделно.

  • Редът и хаоса.
  • Критиката и прошката.
  • Здравият разум и интуицията.
  • Фактите и предчувствията.
  • Работата и почивката и т.н.

И ако Риби е знак на миналото, то Дева е знак на организацията, на „тук и сега“.

Пълнолунието поставя теми, които да трансформираме през следващите две седмици. Следователно ще търсим своя подреден хаос, съчетавайки интуицията и логиката.

За това говори и точният хармоничен аспект между Нептун в Риби и Сатурн в Козирог, даващ възможност на творците да реализират вдъхновяващите си идеи.

Кога започва влиянието на ретроградния Меркурий?

Официално ретроградният Меркурий започва на 5.03, но както знаем той има сенчест период. Ще обърнем специално внимание на Меркурий, тъй като пълнолунието е в Дева, а Дева се управлява от Меркурий.

Можем да кажем, че сенчестия период на ретро Меркурий започва сега, тъй като Меркурий не е добре поставен в Риби, а съвпадът му с Нептун допълнително създава хаос и някои обърквания.

Проблеми с ориентацията в пространството

Хората, които имат проблеми с ориентацията, ще се чувстват все по-объркани през предстоящата седмица. Често това са творчески натури, които се ориентират по-добре в света на емоциите.

Интересен факт е, че пространственото ориентиране се свързва по-скоро с мъжката енергия, така че когато сме по-неориентирани, сме по-скоро в своята женска енергия.

Бягство от реалността

 

Аспектът е чудесен за писане на поезия и романтични романи, за рисуване и посещаване на йога, но изключително труден за хората, склонни към зависимости.

От всички зависимости свързвам съвпада на Меркурий и Нептун в Риби най-вече с пушенето, тъй като Меркурий управлява ръцете и белите дробове,а Нептун – пристрастеностите и бягството от реалността.

С Нептун съвпад Меркурий бъдете внимателни и да не станете жертва на сладки приказки от харизматични на пръв поглед личности. Бъдете разумни какви документи подписвате.

Бъдете максимално отговорни към финансите си, тъй като Венера в Козирог също е в съвпад със Сатурн.

Нуждата да спасяваме

Внимавайте с любимата роля по остта Дева- Риби, а именно жертва-спасител. Преди да се погрижите за някои друг, обърнете внимание на собственото си физическо и психично здраве.

5,5,5 – Ангелски знаци

Не съм нумеролог и числата нищо не ми „говорят“,но ми направи впечатление, че пиковият момент на пълнолунието е между 5:53 и 5:55 следобед.

Повтарящите се числа са ангелски знаци и винаги ни дават напътствия. Любопитството в мен надделя и отворих книгата си „Ангелски числа“ на Дорийн Върчу.

Според нея поредицата от 5 5 5 е символ, че промяната предстои и не бива да се разглежда като позитивна или негативна, тъй като е част от жизнения поток. Възможно е тази промяна да отговор на нашите молитви.

Ако това съдържание е интересно за вас и сте зодия, Асцендент или Луна в Дева, може би ще ви е полезен и курсът „Всичко за зодия Дева“.

Вашият коментар