fbpx

Новолуние във Везни – Пътят към партньорството

Любов,любов, любов. Темата, която вълнува всички ни, дори когато не искаме да си го признаем. Е, сега е моментът! Днес, събота в 21:26 настъпва Новолунието във Везни.

През следващия лунен месец ще имаме възможност за ново начало във:

  • Връзките
  • Браковете
  • Любовта и партньорството
  • Бизнес отношенията
  • Красотата
  • Модата и дизайна
  • Изкуството
  • Съдебните дела и споразуменията
  • Търсенето на баланс и постигането на спокойствие и хармония.

Стелиум във Везни

Звучи повече от добре, тъй като 4 от планетите ще бъдат в знака, който умее да прави компромиси и да претегля всички гледни точки. Слънцето, Луната, Венера и Меркурий са в 7-мия знак. Специфичен астрологичен момент. Всеки кардинален знак бележи ново начало.

Слънчевите знаци от Овен до Дева се свързват със света на базата на своите лични опитности. Везни е моментът, в който осъзнаваме, че вече не сме сами. Моментът, в който балансираме личните си нужди с тези на другите.

Партньор или половинка?

Много често срещам думата „половинка“. „Моята половинка“, „Търся си половинка“, „Къде е половинката ти?“. Замислете се вибрационно как звучи. Ти си един човек. Разполовен на две. И когато половинката ти я няма, част от теб липсва. Ами ако си нямаш „половинка“? Тогава трябва да си празен и самотен.

Замислих се от къде идва този израз? Дали още от едно време, когато да си реализирана жена е означавало задължително да се омъжиш и да родиш на 20, дали от постоянното вменяване на липси от потребителското общество, в което живеем, или от някъде другаде?

Чували ли сте мита за андрогините?  Те с митични същества в древногръцката митология. Първите хора. Двуполови и равни на боговете. Имали по 4 ръце, 4 крака и 2 глави. За да отнемат силите им, боговете разделили телата им на 2 части. По този начин разграничили мъжа от жената. Поотделно те са по-слаби, но възвръщат силата си щом се обединят. Оттогава всяка половина търси правилната своя друга половина.

Пътят към партньорството

Везни и 7-ми дом се асоциира с партньорството. Но и с враговете. Със свързването ни с другите хора. С огледалата.

Хората архетип Везни често отразяват толкова силно другите, че срещат много контакти и партьорства, но това не изключва и наличието на врагове. Ето как много често в Партньорските хороскопи планети на партньора ни попадат в нашия 7-ми и 8-ми дом. Но често по-късно може да припознаем и същия този партньор като свой враг. Често при по-тежки конфигурации, може да стигнем и до съдебни битки, адвокати, медиатори и делби, които също са по Везни и 7-ми дом.

Идентичност Vs Партньорство

Овен и Везни. Двете части от едно цяло. Аз и Ние. За да стигнеш до пълноценно партньорство, първо е необходимо да развиеш собствената си индивидуалност.

Ако си безличен,изгубен и не познаваш себе си, не би могъл да имаш хармонични отношения. Защото е изгубена и прекъсната най-важната връзка – със самия теб.

Ето защо преди Везни имаме цели 6 други знака, които репрезентират съвсем различни идеи.

При Овен осъзнаваме своята идентичност. Егото се заражда в най-чистата си форма. При Телец осъзнаваме нашите духовни и материални ценности. При Близнаци се образоваме и се учим да комуникираме с външния свят. При Рак осъзнаваме потребностите на душата и какво ни носи уют и емоционална сигурност. При Лъв се учим да обичаме и заявяваме себе си. При Дева се учим на труд,самоанализ, градивна критика и стремеж към самоусъвършенстване.

И чак тогава идват Везните. Защото най-пълноценният начин да доразвиеш и доопознаеш себе си е когато си провокиран в партньорство. Когато си поставен в ситуация и можеш да видиш и своята сянка (По Карл Юнг 7-ми дом е дом и на сянката). Когато някой те провокира да проявиш качества и ресурси, които изобщо не си знаел, че притежаваш.

Правилният партньор

Това ли е правилният партньор за мен е един от най-честите въпроси, които срещам по време на консултации. Но със сигурност и един от най-честите въпроси, които хората сами си задават. Вярвам, че освен своята собствена енергия, двойката заедно образува общо енергийно поле.

Вярвам, че когато си с подходящия човек за теб, двамата заедно започвате да се развивате много по-успешно отколкото поотделно.Така наречената синергия. Или успешната формула, при която 1+1=3.

Изборът ти на партньор, отразява теб самия. Затова, когато критикувате или говорите зад гърба на партньора си, се замислете как искате да се свържете енергийно с човек, на когото не искате да приличате?

Разбира се най-силният енергиен обмен идва при следващия слънчев знак – Скорпион, който развива и темата за сексуалността. Фиксираната вода, която просто те поглъща.

Желанията ни този месец са свързани с любовта, партньорството и взаимоотношенията. С красотата, баланса и търсенето на повече хармония в живота ни.

Още идеи имаме в самото начало на статията. Когато си пожелавате любов и сте необвързани, не се фиксирайте върху конкретен човек. Неведоми са пътищата на съдбата и Вселената винаги може да ни е подготвила по-добра изненада. По възможност напишете желанията си този уикенд след 21:27 в събота, 28.09.

С любов,

Деница

*Ако тази статия е била полезна и интересна за вас, може би ще са ви полезни и индивидуалните астрологични и астропсихологически консултации.

Всички материали са авторски текстове на Деница Красимирова.Споделянето им в други медии и сайтове е разрешено единствено с писменото съгласие на автора. 

Вашият коментар