fbpx

ЖЕРТВАТА И СПАСИТЕЛЯ – МАРС В БЛИЗНАЦИ КВАДРАТУРА НЕПТУН В РИБИ

ЖЕРТВАТА И СПАСИТЕЛЯ

Този петък имаме точен напрегнат аспект между Марс в Близнаци Нептун в Риби. Аспектът влияе още по-силно от вчера и поради съвпада на Луната и Нептун в Риби.

При много от нас този аспект ще доведе до хаос и обърквания. Примерно тръгваш в една посока, но намеренията ти са разбрани погрешно. Или не успяваш да се концентрираш и разпиляваш енергията си.

Жертва-насилник-спасител е триъгълник в отношенията, характерен за този аспект. Често тръгваш да спасяваш по-слабия,но всъщност чувството ти за вина се оказва движеща сила някой друг да осъществи намеренията си.

Днес доста трябва да внимаваме с чувството за вина и проява на наивност. С Нептунови аспекти често нещата не са такива каквито изглеждат на пръв поглед.

Ако имаме нужда постоянно да помагаме на хората и да ги спасяваме, навярно и самите ние имаме нужда от помощ,но не си го признаваме. Навярно ролята на спасители подхранва нашето Его и ни помага да се чувстваме значими.

Така както някои хора се чувстват значими в ролята си на жертва и все нещо не им е наред, „все на тях се случват всички беди и проблеми“. Но това отново ги кара да се чувстват значими и уникални. Така често когато спасяваме подобен тип хора, всъщност нерядко несъзнателно аплодираме и подкрепяме тяхната роля.

Днес срещаме сериозен проблем с границите. Всъщност нерядко се чувстваме неловко и неудобно да поставяме ясни граници на подобен тип личности. Но когато го правим, ние също им даваме възможност да се научат на здравословни граници.

Нерядко в такива дни хората са склонни към зависимости.Понякога при квадратури на Марс в Близнаци и Нептун в Риби те водят и до инциденти под влияние на опиати.Привличането на инциденти е знак,че не сме успели да интегрираме голяма част от сянката си.

Ако тази статия е интересна и полезна за теб, може би ще са ти полезни и индивидуалните астрологични и aстропсихологически консултации.

*Всички статии са обект на авторско право и могат да бъдат публикувани от други сайтове и медии само с писменото съгласие на Деница Красимирова.

Вашият коментар