fbpx

ВЕНЕРА В РАК – В ЗОНАТА НА ЛЮБОВТА И ИСТИНСКАТА ИНТИМНОСТ

След 4 месеца в комуникативните, но двойнствени Близнаци, Венера най-сетне сменя своя знак и преминава в емоционалния и чувствителен Рак. Планетата на любовта и партньорствата ще остане в знака на уюта и семейството до 6-ти септември.

Независимо от познанията ни по астрология, не е далеч от логиката, че тук Венера се чувства доста по-комфортно. Причината? Близнаци са меркуриански знак и като такъв често са по-силни на думи, отколкото на действия. Т.е. говорят повече за любовта, анализират повече емоциите, но често нещата остават някак ментални и не навлизаме в дълбочина. Защото чувствата и логиката са две тотално различни сфери.

Венера в Рак ни прави много по-интуитивни в любовта и някак майчински грижовни, независимо от нашия пол. Тук трудно допускаме някой до себе си (за разлика от Венера в Близнаци), но когато го направим, възприемаме този човек за част от нашето семейство и много трудно можем да се откъснем от него. Защото Рак има щипки – той се вкопчва. Рак е воден знак и като всички водни представители се стреми към сливане с партньора.

Рак е знак на миналото. Често хора, родени с Венера в Рак, се връщат към миналите си връзки и много трудно ги преодоляват. Особено за мъжете с тази позиция е много важна връзката с майката. Когато Луната и/или Венера са в Рак в картата на мъж майката повече от всякога е ролеви модел за това на подсъзнателно ниво каква жена търсят и привличат в живота си. Така, ако Венера има конфликтни аспекти, на подсъзнателно ниво, те дори могат да привлекат жена, която вече е семейна и/или емоционално не е на разположение. Когато в конфигурацията участва и Сатурн (дори и при съвпади и хармонични аспекти), често са привлечени от по-възрастна жена, ръководени на подсъзнателно ниво от идеята, че тя ще им дава грижа и сигурност.

Както разбрахме сега е моментът да се погрижим за емоциите си. Венера, заедно с Юпитер е най-любимата планета на астролозите. Свързваме я още с щастието. Рак е знак на жените и майките. Неслучайно казваме, че когато жената в семейството е щастлива, всички останали също са щастливи и заредени с нейната женска енергия. Ето защо сега е моментът всички майки да се погрижат повече за себе си и да открият собствения си източник на щастие.

Венера в Рак през следващия календарен месец е прекрасна и за декорации на дома, козметични ремонти, а защо не и инвестиция в ново жилище.

*Всички статии са обект на авторско право и могат да бъдат публикувани от други сайтове и медии само с писменото съгласие на Деница Красимирова.

Вашият коментар