fbpx

KОЛЕЛОТО НА ЖИВОТА – ВИЖ В КАКЪВ ПЕРИОД СЕ НАМИРАШ?

В живота ни има различни периоди.

Периоди за любов.

Периоди за кариера.

За образование.

Здраве.

Пътувания.

За семейство.

Дом.

За себе си…

Тези житейски цикли са като сезоните в природата. Напълно естествени. И колкото повече им се съпротивляваме, толкова повече страдаме.

Често life-changing моментите са като компас, който показва къде сме се изгубили.Коя е новата посока, по която да тръгнем? Имаме време за всичко.

Помните ли онова коучинг упражнение„Колелото на живота“:

 

  • Целта е да начертаем кръг и да оценим удовлетвореността си в областите от 1 до 10.
  • Oценките ни са базирани на настоящия момент.

В„идеалния“ вариант получаваме кръг след като свържем различните точки.

Ето един по-реалистичен, макар и неидеален пример:

Само че какво значи идеален вариант?

Все още не се продават оригинални „Рецепти за щастие“, валидни за всички.

За някой е много важно да има престижна кариера. За друг е просто ходене на работа. Трети предпочитат да гледат децата си и да не ходят на работа. Четвърти са се посветили на спорта и здравословното и хранене.

Пети мислят, че не е толкова важно да имаш много време за приятели,защото фокусът им е да изкарват колкото се може повече пари. И нямат„време за губене“. Сценариите са много и не е задължително да са взаимно изключващи се.

Проблемът идва, когато осъзнаем, че някъде сме много успешни за сметка на друга област, която е като фантом в живота ни.

Голяма част от хората изпитват чувство за вина, когато променят рутината и навиците си. „Върнах се на работа, но прекарвам по-малко време с детето си“. „Ако забременея какво ще стане с кариерата ми?!“, „Ако отида една седмица на почивка, ще загубя много пари“ и т.н.

Вселената много добре ни показва периодите, в които се намираме.Събитията просто следват своя естествен ход. От нас се иска смирение и доверие в живота.

Нищо не пречи да си направите „Колелото на живота“. Дори го намирам за полезно. Сверяване на часовника. Но когато оценявате, не забравяйте какви са приоритетите ви в момента. И че не всяка „графа“ има еднаква стойност за вас. Днес може да е приоритет, утре може да не е. В живота има различни сезони.

В сезона на Дева е необходимо да си го припомняме малко по-често. Особено, когато критикуваме хората.Обикновено от позицията на собствените си осъзнати и неосъзнати страхове и липси.

Когато пуснем контрола и спрем да се вкопчваме в това, което нямаме,то само идва при нас. Като човек. Възможност. Вдъхновение. Нова посока.

Ако искаш да разбереш повече за астрологичните периоди, в които се намираш, можеш да се свържеш с мен за индивидуална консултация.

*Всички текстове на този сайт са авторски материали на Деница Красимирова.Тяхното копиране и използване от други медии и сайтове е разрешено само с писменото съгласие на автора. 

Вашият коментар