fbpx

ОПОЗИЦИЯ МЕРКУРИЙ В РАК И ПЛУТОН В КОЗИРОГ – ДУМИТЕ КАТО ИЗЦЕЛЕНИЕ ИЛИ ОТРОВА?

Внимание високо напрежение! Посрещаме август с точна опозиция на Меркурий в Рак и Плутон в Козирог. Как ще ни се отрази нейното високо и ниско проявление?

Може да имаме усещането, че просто трябва да променим нещо, особено що се отнася до някои от сферите на Меркурий като начин на комуникация, обучения, документи, договори, пътувания и превозни средства и др.

Такъв аспект носи и известна доза напрежение, особено ако говорим за комуникация с шефове, представители на семейството или на администрацията и властта.

При подобна опозиция с Плутон понякога сме много крайни и категорични в изказа си и буквално може да използваме “отровни думи”.

Когато някой ни провокира е добре да се замислим какво стои зад думите му като намерения? Манипулира ли ни и каква изгода има от това?

Луната в Козирог също се присъединява към Плутон, което още повече подсилва аспекта.

Меркурий(глас), Рак – народ и родина, Плутон – власт, Козирог – политика и система на управление – в буквален превод този аспект може още повече да провокира напрежението в обществен план и противопоставянето на гласа на народа с гледната точка на властимащите. На астрологичен език наричаме този аспект „опозиция“.

Напрежение обаче може да наблюдаваме и в семейството, защото приемаме нещата твърде лично и черно-бяло.

От позитивна гледна точка може да използваме аспекта за трансформация на негативните си убеждения. Прочетете психологическа книга или поговорете с човек, който възприемате като мъдър и вдъхновяващ. Освободете се от онези мисловни модели, които вече не ви служат градивно.

*Всички статии са обект на авторско право и могат да бъдат публикувани от други сайтове и медии само с писменото съгласие на Деница Красимирова.

Вашият коментар