fbpx

МЕРКУРИЙ В ЛЪВ – КАЗВАМ ТОВА, КОЕТО МИ Е НА СЪРЦЕТО

След дълъг престой в Рак Меркурий сменя своята позиция и преминава в огнения Лъв. Лъв управлява сърцето. Меркурий – начинът ни на комуникация. Ето защо като типичен огнен Меркурий (наред с позициите си в Стрелец и Овен) тук вестоносецът се слави с честност, прямота и отстояване на своята чест и достойнство. Меркурий ще бъде в Лъв до 20-ти август.

Минусът е, че Лъв е фиксираният огън. А знаем, че фиксираните знаци са твърдоглави, инатливи и трудно податливи към промени.

Следователно тук ще обичаме да слушаме себе си, но ще ни е трудно да изслушваме другите. Ще се наслаждаваме на публика, често ще говорим помпозно и понякога ще е по-важно не толкова какво казваме колкото как. Ще ни е много трудно да променим позицията си, когато се фиксираме в определена собствена гледна точка.

Интересното, че през август Меркурий преминава през цели три знака. Започваме с Меркурий в Рак, днес Меркурий преминава в Лъв, а на 20-ти той се възкачва „на трон“ в една от най-силните си позиции в Дева. Рядко се случва Меркурий да смени толкова много зодиакални знаци в рамките на месец. Това означава, че през август ще имаме повече контакти, ще наблюдаваме динамика в ежедневието си, идеите и усвояването на информация ще текат много по-бързо.

Докато Меркурий е в Лъв един от езиците на любовта ще бъде признанието. През следващите 2 седмици ще ни е изключително важно, когато направим хубав жест от сърце да видим благодарност, да чуем комплимент и да получим необходимото одобрение. Ако това не се случи, ще бъдем доста по-драматични от обичайното.

Меркурий в Лъв е драматичен, артистичен и креативен. Той обича партитата, децата и флирта. Ето защо тази позиция определено ще ни е много по-забавна от полъха на меланхолия, който носеше ретро Меркурий в Рак.

*Всички статии са обект на авторско право и могат да бъдат публикувани от други сайтове и медии само с писменото съгласие на Деница Красимирова.

Вашият коментар